"A vállalkozói kedv és hozzáállás sohasem volt ilyen nagy, mint ma és holnap még nagyobb lesz." | Beszélgetés Dr. Kristóf Péter digitalizációs szakértővel - Digitális bennfentes

Episode 23

full
Published on:

17th May 2022

"A vállalkozói kedv és hozzáállás sohasem volt ilyen nagy, mint ma és holnap még nagyobb lesz." | Beszélgetés Dr. Kristóf Péter digitalizációs szakértővel

A WIPO (Szellemi Tulajdon Világszervezete) által kiadott  2021 Global Innovation Index jelentése szerint hazánk - egy helyet javítva - a 34. helyet foglalja el az innovációs ranglistán. A rengeteg tényezőt összegző anyagból kiderül, hogy a "Tudás és technológiai eredmények" részben vagyunk a legerősebbek. Az adásban szó lesz innovációról, tudásról, digitalizációról és üzletről - segítségemre pedig dr. Kristóf Péter, innovációs és digitalizációs szakértő lesz.

Témáinkból:

 • Az innováció terén Európa lemaradt: ki vezeti az élmezőnyt?
 • A jövőben miért kerülnek bajba multik?
 • Moore-törvénye, Elon Musk és a Kodak csődje
 • Egyetemi képzések kontra pozícióra képző tréningek
 • A digitális transzformácios projektek kudarcának nem a technológia az oka
 • Mit tanulhat egy kkv (vagy akar egy multi is) a startupoktól?
 • 3 jótanács, ha nekiállnál digitalizálni a cégedet
 • Mi köze a startupoknak a tanuláshoz? És miért jó, ha tudsz róla?

Az adás idegen szavai, rövidítései

 • Stanford: A Stanford Egyetem (angolul Stanford University, teljes nevén Leland Stanford Junior University) magánalapítású egyetem a Kalifornia állambeli Stanfordban, nagyjából 60 kilométerre délkeletre San Franciscótól, a Szilícium-völgy szívében fekszik. Leland Stanford vasúti iparmágnás, USA-szenátor, utóbb Kalifornia kormányzója alapította 1885-ben. 16 éves korában tífuszban elhunyt egyetlen fiának, Leland Stanford, Jr.-nak az emlékére hozta létre a gyermeke nevét viselő intézményt.
 • computer science: a számítástechnika a számítógépekkel és számítástechnikával, valamint azok elméleti és gyakorlati alkalmazásaival foglalkozik.
 • PhD: latin rövidítés, „Philosophiæ Doctor”, magyarul azt jelenti "a filozófia tanítója". A tudományos fokozat az egyetemeken megszerezhető ismeretanyag elsajátításának és az ehhez kapcsolódó, tudomány területén végzett kutatás elvégzésének az igazolására szolgáló titulus.

Péter ajánlója

 • Singularity Group [szervezet, korábban Singularity University]
 • Salim Ismail: Exponential Organizations: Why new organizations are ten times better, faster, and cheaper than yours (and what to do about it) [könyv, Diversion Books, 2014]
 • Salim Ismail: Exponential Organizations: The Essential Guide to Building ExO's [könyv, ExO Publisher, várható megjelenés: 2022. június]
 • Ray Kurzweil: A szingularitás küszöbén: Amikor az emberiség meghaladja a biológiát [könyv, Ad Astra, Budapest, 2013]

dr. Kristóf Péter

digitalizációs szakértő és innovációs coach, jelenleg a sebészeti képzés forradalmasításán dolgozó YourAnastomosis innovációs vezetője, a Pécsi Tudományegyetem informatikai és innovációs igazgatója, valamint több szakmai szervezet elnökségi tagja

15 éves, nemzetközi tapasztalattal rendelkezik digitális transzformációs és innovációs projektek megvalósítása terén.

A vállalati megújulással foglalkozó, globális OpenExO közösség egyik alapító tagja, az exponenciális technológiák és új üzleti modellek lelkes szószólója. Tanulmányait a Pécsi Tudományegyetemen, a Gábor Dénes Főiskolán, a Jönköping International Business School-on és a hageni FernUniversität-en végezte, innovációs szakértői és vezetői végzettségeit a Harvard Business School-on és az Insead-on szerezte, doktori fokozatát pedig a Budapesti Corvinus Egyetemen kapta meg.

https://www.linkedin.com/in/peterkristofhu/

https://frazir.com/

Digitális bennfentes podcast

Tematikus beszélgetések, interjúk, amelyek megmutatják a magyar vállalkozóknak (és vezetőknek) a digitális átalakulást mozgató és a vállalkozások életét befolyásoló technológiákat, eseményeket. Elemzések, betekintések és történetek adat-tudományról, üzleti intelligenciáról és sok másról. Mindezekről közérthetően, üzleti szemmel.

Hallgasd kedvenc lejátszódón!

Hogyan támogathatod a műsort?

Legyél a patronálónk és hozzáférhetsz extra tartalmainkhoz: https://lnkd.in/dCVt4TSF

#digitalisbennfentes #digitalisbennfentespodcast #bogyopeter #digitalisatalakulas #kkv #magyarkkv #podcast #magyarpodcast #podcastmagyarul #üzletipodcast #digitalistranszformacio

Bogyó Péter

a Digitális bennfentes házigazdája, digitalizációs szakértő, digitális műsorok alkotója

"Szeretek olyan emberekkel dolgozni, akik jobbá szeretnék tenni a világ legalább egy kis szeletét. Hogy jobb termékük, jobb szolgáltatásuk legyen; jobban bánjanak az ügyfeleikkel és igazán törődjenek a munkatársaikkal.

Lehet néha túl komplexnek tűnik a gondolkodásom, viszont szeretek jól kidolgozott stratégiák és programok mentén dolgozni. Digitalizáció ide vagy oda, én még mindig szeretek whiteboardokon, flipchartokon rajzolni vagy post-itekkel teleragasztani a falat, hogy jól átlássunk egy projektet.

Szeretem körülvenni magam pörgős, kreatív emberekkel, akik nem csak a napi mókuskerékbe látnak, hanem vannak hosszútávú, grandiózus terveik. Olyanokkal, akik mernek nagyot álmodni."

Kapcsolat: bogyo@bogyopeter.hu

További információk: www.bogyopeter.hu

Show artwork for Digitális bennfentes

About the Podcast

Digitális bennfentes
Ez itt a ”DIGITÁLIS BENNFENTES” podcast! Tematikus beszélgetések, interjúk, amelyek megmutatják a magyar vállalkozóknak (és vezetőknek) a digitális átalakulást mozgató és a vállalkozások életét befolyásoló technológiákat, eseményeket. Elemzések, betekintések és történetek adat-tudományról, üzleti intelligenciáról és sok másról. Mindezekről közérthetően, üzleti szemmel.
Support This Show

About your host

Profile picture for Peter Bogyó

Peter Bogyó